Home » 18 tot en met 22 mei: De week van #onderwijs2032

18 tot en met 22 mei: De week van #onderwijs2032


Van 18 tot en met 20 mei 2015
organiseert Like to Share, in het kader van de week van #onderwijs2032, op verschillende plaatsen in het land Nationale Ouderavonden. Vervolgens vindt op 21 en 22 mei, in Filmmuseum EYE in Amsterdam, het Onderwijsfestival2032 plaats. Een dag vol inspiratie, een podium voor kennisuitwisseling én een platform voor discussie tussen onderwijsprofessional, publieke instellingen en het bedrijfsleven.


De vraag die gedurende de week van #onderwijs2032 centraal staat is: Welke kennis en vaardigheden zijn nodig om volledig mee te kunnen draaien in de maatschappij van 2032? Eind vorig jaar nodigde staatssecretaris Sander Dekker iedereen met ideeën over de invulling van het onderwijs uit om deze te delen via #onderwijs2032. De Nationale Ouderavonden en het Onderwijsfestival2032 dienen ook bij te dragen aan deze maatschappelijke dialoog. Nice to know: Beide initiatieven zijn gevalideerd door Registerleraar.nl.

Nationale Ouderavonden
Met de Nationale Ouderavonden wil de staatssecretaris ouders en leerlingen nauw betrekken bij de dialoog over de toekomst van het onderwijs. De opzet is als volgt: de school kan zich aanmelden voor een ouderavond (op 18, 19 of 20 mei) die op maximaal zestig scholen in Nederland volgens eenzelfde programma wordt gehouden. Tijdens deze avond gaan ouders, leerlingen en de school, onder leiding van een toegewezen onderwijsadviseur, in gesprek over de toekomst van het onderwijs. Samen denkt u na over mogelijkheden om het onderwijs toekomstbestendig te maken. Het resultaat – de beste ideeën én vragen – wordt opgenomen in een videoboodschap die zal verschijnen in een speciale uitgave van het digitale Like to Share Magazine. Deze editie zal worden aangeboden aan de staatssecretaris.

Onderwijsfestival2032
Het Onderwijsfestival2032, dat op 21 en 22 mei als afsluiter van de week van #onderwijs2032 wordt georganiseerd, staat net als de ouderavonden in het teken van discussie en interactie. Bestuurders, docenten, wetenschappers en disciplines van buiten het onderwijs (o.a. een futuroloog) geven inspirerende presentaties over hun onderwijs van de toekomst. Op het festival kunt u zich verdiepen in verschillende toekomstscenario’s en krijgt u inzicht in de toekomst van het onderwijs, door de ogen van wetenschappers en toonaangevende bedrijven. De organisatie spreekt van tijdreizen, maar dan wél met praktische handreikingen en inzichten voor urgente vraagstukken binnen de eigen onderwijspraktijk. Zo kunt u een actieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke dialoog. Want ook de bevindingen, conclusies en aanbevelingen van deze dagen worden aangeboden aan de staatssecretaris.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de Nationale Ouderavonden, het Onderwijsfestival2032 of inschrijving voor één of beide events? Bezoek dan www.onderwijsfestival.nl of download de brochure.

Organiseert uw school een Nationale Onderwijsavond? Of bent u van plan het Onderwijsfestival2032 te bezoeken? Met welke doelstelling? Laat van u horen door een reactie te plaatsen via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind fluistert een zin in het oor van een ander kind

 8 tips voor taalspelletjes

Deze tips helpen je om spelenderwijs te oefenen met taal. Ze zijn erg leuk in de klas, maar ook ideaal om kinderen thuis met hun ouders te laten oefenen.

Bekijk

Terugkijken: de (v)mbo-show

Om aandacht te schenken aan de beroepen waar vmbo'ers & mbo'ers onmisbaar in zijn, maakte NOS Stories een grote liveshow over o.a. het imago en gelijkheid.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.