Home » 5 signalen dat je werk niet bij je past

5 signalen dat je werk niet bij je past

Iedereen heeft wel eens een off day. Maar iedere dag met tegenzin naar je werk is natuurlijk wat anders. Is het tijd op zoek te gaan naar een nieuwe baan?

Je stapt niet zomaar over van de ene naar de andere baan. Maar soms is het gewoon tijd voor verandering. Tijd voor een carrièreswitch? De Nationale Vacaturebank zette vijf signalen op een rij.

1. Weinig uitdaging

Je staat al jaren voor de klas en gaat alleen nog maar op de automatische piloot. Je tel je de uren af tot de volgende vakantie en vernieuwende werkvormen probeer je al jaren niet meer.

2. Overmatig social media-gebruik

Als leerlingen de hele les op hun telefoon zitten zijn ze duidelijk niet in de lesstof geïnteresseerd. Hetzelfde geldt voor de docent. Als je ieder mogelijk moment je telefoon checkt of op social media zit is dit een manier om ‘de klas uit te vluchten’.

3. Oververmoeidheid

Het eerste uur red je maar met moeite. Je komt je bed moeilijk uit en voelt je uitgeput. Eenmaal in de les kun je je hoofd er moeilijk bij houden.

4. Lichamelijke klachten

Fysieke klachten zoals nekklachten, rugpijn, misselijkheid, vermoeidheid of hoofdpijn zijn lichamelijke klachten van oververmoeidheid. Een stapje terug of juist een totaal andere baan kan de oplossing zijn.

5. Geen sociaal contact

In de docentenkamer zit je het liefst alleen aan tafel. Een uitje met collega’s zie je niet zitten en je overlegt alleen het hoognodige met je vakgenoten.
Deze signalen kunnen een tijdelijke dip zijn maar als ze te lang duren dan is het goed om actie te ondernemen. Misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Hoe houd je als docent je werk uitdagend, ook al sta je al vele jaren voor de klas?

Meer lezen?

Laatste onderwijsnieuws

Omslagen januari

Boekentips Engels januari

Op de derde maandag van januari wordt Martin Luther King herdacht. Met deze boekentips sluiten wij aan bij dit eerbetoon.

Bekijk
Een leerkracht leest een groepje kinderen voor

Taalontwikkeling van nieuwkomers

Praktische en effectieve tips om kinderen met Nederlands als tweede taal (NT2) te ondersteunen. Luisteren Luistervaardigheid vormt de basis voor taalverwerving. Veel NT2-leerlingen gaan door een ‘stille periode’ waarin ze nog niet actief spreken, maar wel veel leren door te luisteren. Ondersteun dit proces door duidelijk en rustig te spreken en visuele hulpmiddelen zoals afbeeldingen […]

Bekijk
Een houten poppetje met een lampje boven zijn hoofd

Column: Socrates op sneakers

Rowan is de klas uit gestuurd, maar weigert te vertrekken. Directeur Danny Weeda blikt terug op een knap staaltje omdenken.

Bekijk
Een groepje kinderen programmeert speelgoed.

Beleidsupdate: Subsidie Techkwadraat

Hoe zorgt het programma Techkwadraat voor meer technologieonderwijs? Dat lees je in deze beleidsupdate!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.