Home » Favoriete educatieve apps: bewegingsonderwijs

Favoriete educatieve apps: bewegingsonderwijs

Als onderwijsredactie kunnen we er niet omheen: de stortvloed aan educatieve apps die de lessen interessanter, makkelijker en soms zelfs leuker kunnen maken. In deze editie van ‘Favoriete educatieve apps’ bespreken we apps die u kunt inzetten bij gym en andere actieve opdrachten of lessen.

LO-app

De Nederlandstalige LO-app stelt gymdocenten in staat hun leerlingen nog beter te laten bewegen. De gratis iPad-app kan namelijk worden gebruikt om leskaarten, instructie- en voorbeeldvideo’s te laten zien. Geen (goed) werkende internetverbinding in de gymzaal? Geen probleem. U kunt de video’s thuis al opslaan om ze offline te kunnen bekijken. Daarnaast kunt u de leskaarten naar uzelf mailen om ze vervolgens af te drukken.

Intiatiefnemers en tevens lo-docenten Koen Kockman en Wietse Siemerink kwamen op het idee voor de app toen ze erachter kwamen dat er nog geen Nederlandstalige apps bestaan voor bewegingsonderwijs. Naast hun baan als lo-docent geven de heren ook workshops over het gebruik van apps in de gymzaal. Andere (Engelstalige) apps voor bewegingsonderwijs zijn overigens meteen vanuit de LO-app te downloaden. Handig! De app is momenteel alleen beschikbaar voor de iPad, maar er loopt op dit moment een crowdfundingsactie om ook een Android-versie mogelijk te maken.

Hudl Technique

Hudl Technique is de perfecte app voor het bestuderen van bewegingen. Met 240 frames per seconde brengt de app in beeld wat er fout ging, wat beter kan of bijvoorbeeld waarom de ene sprong beter is dan de andere. Het is namelijk ook mogelijk om twee video’s tegelijkertijd af te spelen. Daarnaast is het mogelijk om het beeld te voorzien van notities, markeringen en voice-overs. Zo kunt u leerlingen desgewenst individuele feedback sturen. Hudl Technique is gratis te downloaden voor de iPhone, iPad en Android.

Giant Scoreboard

Tsja, erg veel valt er over deze app niet te vertellen. Behalve dan dat hij duidelijk is. En erg handig kan zijn tijdens de gymles. Giant Scoreboard is namelijk precies wat de naam al doet vermoeden: een groot scorebord, maar dan digitaal. Je houdt er zowel de puntentelling als de tijd mee bij. Leerlingen weten dus meteen ‘hoe lang ze nog moeten’. Easy does it. De app is beschikbaar voor de iPad.

Team Shake

Als laatste gekozen worden bij gym is nooit leuk. En het gedoe eromheen lijkt soms ook eindeloos te duren. Gelukkig is er Team Shake. Met deze app selecteer je random teams, simpelweg door een keer te shaken met het device waarop de app is geïnstalleerd. Natuurlijk dient u wel eerst de namen van alle leerlingen in te vullen, maar dat kost waarschijnlijk minder tijd dan leerlingen zelf laten kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk om random teams te vormen op basis van vaardigheden en geslacht. De app is beschikbaar voor de iPhone, iPad en Android. 

Lees ook:

Maakt u al gebruik van een app uit bovenstaand lijstje? Of bent u dat van plan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Omslagen boekentips Engels november

Boekentips Engels november

Deze maand staan de boekentips in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Naast twee boekentips dit keer ook een dichtbundel.

Bekijk
staand vergaderen

8 tips: Anders vergaderen

Sluipt de sleur soms stiekem in jullie vergaderingen? Werken jullie altijd maar routinematig de agenda af? Doe nieuwe inspiratie op met deze tips om anders te vergaderen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.