Home » Het Ding

Het Ding

Omslag van Het Ding

Het Ding

auteur: Simon Puttock

illustrator: Daniel Egnéus

vertaling: Bette Westera

uitgever: Luitingh-Sijthoff

Opeens valt er een Ding uit de lucht. Vier dieren vinden het Ding en raken met elkaar in gesprek. Want wat is het Ding? Van wie is het? Wat doet het? En waarom bestaat het eigenlijk? Uiteindelijk ontaardt het verschijnen van het Ding in een wereldwijd mediacircus.

Zo zet je dit boek in in de klas

Dit geestige prentenboek is uit het Engels vertaald door Gouden Griffel- winnares Bette Westera. Het gaat over vriendschap en de zin van het leven, maar ook over tolerantie en omgaan met het vreemde. Door deze gelaagdheid is het boek geschikt voor zowel onder- als middenbouw. Ook kun je het prima gebruiken als uitgangspunt voor woordenschatontwikkeling en denkgesprekken in de klas. Hoe geef je woorden en betekenis aan iets wat je niet kent en herkent? Bijzonder is bovendien het open einde, een zeldzaamheid in de jeugdliteratuur, en een geschikt onderwerp voor literatuureducatie.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.