Home » De kleur van de zon

De kleur van de zon

Omslag De kleur van de zon

De kleur van de zon

auteur: David Almond

uitgever: Querido

Davies vader is net overleden. Zijn moeder probeert hem af te leiden en wil dat hij in actie komt. ‘En nu de wereld in met jou,’ zegt ze. En zo begint een verhaal over Davie die op zoek gaat naar de dader van de moord op een jongen uit de buurt. Maar het boek is veel meer dan dat. Het is het verhaal achter de moord, maar ook het verhaal van het leven en de ontwikkeling van Davie zelf.

Zo zet je dit boek in in de klas

De eerste zin van dit poëtische boek is al bijzonder: `Het begint als een gewone zomerdag, de dag waarop Jimmy Killen doodgaat en weer levend wordt.’ Een zin die veel vragen oproept, uitnodigt tot gesprek én tot verder lezen. Werkelijkheid en verbeelding zijn soms nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Met dit boek kunnen kinderen ontdekken wat literatuur is. Maar let op, er worden veel Engelse termen gebruikt. Dat is schakelen voor de lezers.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.