Home » Red De Olifant!

Red De Olifant!

Omslag Red De Olifant!

Red De Olifant!

auteur: Pieter Feller en Tiny Fisscher

illustrator: Natascha Stenvert

uitgever: Veltman Uitgevers B.V.

Doris en Dee wonen boven kinderboekenwinkel De Olifant. De winkel is van Fien, hun moeder. Maar niet voor lang meer, als het aan de huisbaas ligt. Hij wil de kinderboekenwinkel sluiten en er een koffietent beginnen. Doris en Dee laten dat natuurlijk niet zomaar gebeuren. Ze krijgen hulp van opa, van een echte prinses en zelfs van Tilda, de dochter van de huisbaas.

Zo zet je dit boek in in de klas

In Red De Olifant maken kinderen in het eerste hoofdstuk kennis met de wereld van de kinderboekenwinkel. Wat betekent het dat steeds meer mensen hun boeken online kopen, dat er steeds minder interesse is voor boeken en dat de huur van winkels zo hoog is? Tegen de achtergrond van dit soort vragen speelt het verhaal zich af. Daardoor ontstaan originele invalshoeken en krijgt het verhaal verassende wendingen. Een boek over boeken, maar net anders. Een mooi uitgangspunt om met kinderen de wereld van het boek te verkennen.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.