Home » De maan-zaak

De maan-zaak

Omslag De maan-zaak

De maan-zaak

Auteur: Stuart Gibbs

uitgever: Van Holkma & Warendorf

Het is 2041. Er zijn mensen uitverkoren om op een maanbasis te gaan wonen en dat is geweldig! Tenminste, dat schrijven de bewoners van de maanbasis. De werkelijkheid is anders… Dashiel is twaalf en woont op de basis. Deze is niet groter dan een voetbalveld, het eten is er niet lekker en je kunt er niet naar buiten. Dashiel verveelt zich kapot. Maar dan wordt dr. Holtz levenloos aangetroffen naast de maanbasis. Een ongeluk? Dashiel gaat stiekem op onderzoek uit.

Zo zet je dit boek in in de klas

Een stel jongens uit groep 8 was heel enthousiast over dit boek. In 2017 is het in Vlaanderen al door de kinderjury bekroond. En het is inderdaad een bijzonder boek. Een beetje sciencefiction, een beetje fantasy, detective… Het schetst een nieuwe, andere wereld. Dit boek is een aanrader voor ruimtefans én voor liefhebbers van spannende boeken. De maan-zaak kent inmiddels een vervolg: Het maan-mysterie.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.