Home » De allerbeste beer

De allerbeste beer

Omslag De allerbeste beer

De allerbeste beer

auteur: Greg Gormley

illustrator: David Barrow

uitgever: Gottmer

Beer wil graag weten wat voor beer hij is. In de bibliotheek probeert hij daarachter te komen met het boek Beren van de wereld. Nina, een grappig meisje, helpt hem daarbij. Beer besluit om op reis te gaan om andere beren te zoeken en komt er verschillende tegen. Hij lijkt op alle beren, maar toch weer niet helemaal. Wat voor beer is hij toch? Verdrietig keert hij terug naar huis, naar Nina. En daar komt hij erachter dat het antwoord eenvoudiger is dan hij dacht.

Zo zet je dit boek in in de klas

De elementen van vergelijking maken dit grootformaat prentenboek interessant: op het eerste gezicht gelijk zijn, maar toch verschillen zien en ontdekken geeft spelenderwijs het inzicht dat niet alles hetzelfde is. Alle beren verschillen, maar wij noemen ze allemaal beer. Als we echt willen weten wie we zijn of wat we bedoelen, moeten we vragen (blijven) stellen of op onderzoek uitgaan. Want ook al verschillen we uiterlijk van elkaar, we hebben toch veel overeenkomsten.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.