Home » Help! Een klas zonder meester

Help! Een klas zonder meester

Omslag Help! Een klas zonder meester

Help! Een klas zonder meester

auteur: Ilona de Lange

illustrator: Hanne Snel

uitgever: Leopold

Meester Pieter heeft een andere baan… Sam wordt helemaal misselijk als de meester dat nieuws vertelt. Meester Pieter! De leukste meester die er is! Komt de klas nu echt zonder meester of juf te zitten? Moet de klas over de andere groepen worden verdeeld? Sam en Shadee willen bij elkaar in de klas blijven. En dus komen ze zelf in actie. Gezocht: een nieuwe juf of meester!

Zo zet je dit boek in in de klas

Het lerarentekort is een verrassend onderwerp voor een kinderboek, maar ook weer heel logisch. Juist de kinderen merken de gevolgen van het lerarentekort direct. Dit boek laat de kinderen dit probleem van menig school meebeleven zonder belerend te worden. Het boek neemt kinderen serieus en bespreekt de gevolgen van het lerarentekort, maar kijkt ook naar eventuele oplossingen.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.