Home » Iedereen schoolmaker

Iedereen schoolmaker

Omslag Iedereen schoolmaker

Iedereen schoolmaker

auteurs: Bert Smits, Yves Larock

uitgever: Lannoo Campus

Hoe zorg je er als school voor dat je kunt omgaan met verandering en dat je ervan groeit? Welnu, door permanent samen te leren: schoolbestuur, directie, leerkrachten, andere medewerkers in samenwerking met de kinderen, ouders, externe begeleiding, inspectie en overheden.

Zo zet je dit boek in in de klas

Dat klinkt mooi. Maar hoe doe je dat? Hoe word je een lerende organisatie? Dit boek hakt het proces in zeven stukken, waaronder gedragen visie, effectief schoolleiderschap, samenwerken en professionalisering. Elk onderdeel is praktisch opgebouwd met heldere kaders die je de weg wijzen door de theorie. Er zijn volop voorbeelden, praktische tips en tools. Met dit boek in de hand kan het team daadwerkelijk een lerende organisatie worden.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.