Home » Reis om de wereld in infographics

Reis om de wereld in infographics

Omslag Reis om de wereld in infographics

Reis om de wereld in infographics

auteurs: Mireia Trius, Joana Casals

uitgever: Volt

Weet jij wat de populairste kinder- namen in Australië en Zweden zijn? En waarmee kinderen in Rusland ontbijten? Of kinderen in Amerika meer huiswerk krijgen dan in Nederland? Dit boek staat stampvol boeiende weetjes over kinderen wereldwijd en deze informatie is verpakt in een bijzondere vorm, namelijk in infographics.

Zo zet je dit boek in in de klas

In de schoolbibliotheek mogen informatieve boeken natuurlijk niet ontbreken, en dit boek is zeker een verrijking. De kinderen leren hoe ze informatie uit grafieken, tabellen en schema’s kunnen halen en dat zullen ze waarschijnlijk met plezier doen, omdat het informatie is die ze zeker zal aanspreken (wat eten kinderen wereldwijd, vieren ze Kerstmis, wat lezen ze, welke spelletjes spelen ze, hoe vieren ze hun verjaardag? enzovoort). Door de keuze voor de infographics-vorm is het boek ook toegankelijk voor kinderen die niet zo dol zijn op lezen.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.