Home » Alice in wonderland

Alice in wonderland

Omslag Alice in wonderland

Alice in wonderland

auteurs: Lewis Carroll & Valeria Docampo

illustrator: Valeria Docampo

uitgever: De Eenhoorn

Alice in wonderland is een klassieker. Veel kinderen kennen het verhaal van Alice van een verfilming, maar juist in het boek komen de levenslessen mooi naar voren: blijf altijd nieuwsgierig, geloof in het onmogelijke, zonder begin is er nooit een einde, als je verdwaalt, vind je vaak meer. Ook de minder goede lezers kunnen nu kennismaken met dit prachtige verhaal.

Zo zet je dit boek in in de klas

Dit boek is een herinterpretatie door Valeria Docampo. Zij bewerkte al eerder De Kleine Prins op deze manier. Zij doet het verhaal in deze bewerking niets tekort en geeft het juist een nieuwe dimensie door de schitterende illustraties. Elke prent is een waar kunstwerk. Samen geven deze prenten dit al meer dan 150 jaar oude verhaal een eigentijdse uitstraling. Ze brengen het verhaal nog meer tot leven, ook – of misschien juist vooral – voor de minder goede lezers.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.