Home » Differentiëren, Pocketboek

Differentiëren, Pocketboek

Omslag Differentiëren, Pocketboek

Differentiëren, Pocketboek

auteur: Peter Anstee

uitgever: Bazalt

Differentiatie is noodzaak. Een goede leerkracht past zijn lessen aan aan wat de verschillende kinderen nodig hebben. Maar toch blijkt uit onderzoek dat goed geplande en effectieve differentiatie ongrijpbaar is: er bestaan geen duidelijke uitgangspunten en strategieën voor goed differentiëren. Dit boek schept helderheid en helpt je verder.

Zo zet je dit boek in in de klas

Goed differentiëren vraagt de nodige kennis van zowel didactiek als pedagogiek. In dit boek wordt achtergrondinformatie gecombineerd met praktische tips om je zo te helpen om goed te differentiëren. Hoe effectief is het differentiatie-aanbod in mijn groep? Hoe kan ik dat verbeteren? Dit boek laat je nadenken over je eigen aanpak en over verbeteringen daarvan. De pocketeditie doet niets af aan de inhoud. Sterker nog, de beknoptheid en het heldere taalgebruik zorgen ervoor dat je het boek er makkelijk even bij pakt.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.