Home » Het fortuin van Fausto

Het fortuin van Fausto

Omslag Het fortuin van Fausto

Het fortuin van Fausto

auteur: Oliver Jeffers

uitgever: De Fontein

‘Er was eens een man die geloofde dat alles van hem was en hij ging op pad om zijn eigendom te overzien.’ Het fortuin van Fausto is een moderne fabel over hoe de mens omgaat met de natuur. Fausto denkt dat alles van hem is. De bloem en het schaap zijn meegaand en ook de boom buigt zijn takken voor hem, maar de berg is onverzettelijker. En hoe vergaat het Fausto met de zee?

Zo zet je dit boek in in de klas

Oliver Jeffers, bekend van onder andere De krijtjes staken, neemt in dit boek letterlijk de ruimte voor zowel de tekst als de fraaie illustraties, met gevoel voor detail en subtiliteit. Samen vormt dit een overweldigend geheel, maar zeer geschikt om met de kinderen te bespreken. Het boek vertelt een groots verhaal: over hebzucht, over de natuur en over hoe wij met de natuur omgaan en erom kunnen geven. Een schitterend boek om vaak te bekijken en te herlezen.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.