Home » Kijk omhoog!

Kijk omhoog!

Omslag Kijk omhoog!

Kijk omhoog!

auteur: Nathon Bryon

illustrator: Dapo Adeola

uitgever: Querido

Raket weet alles van de ruimte. Ze weet ook al wat ze later worden wil: astronaut natuurlijk, de beste ruimtereiziger ooit! Maar eerst moet ze haar grote broer Jamal zo ver krijgen dat hij niet meer alleen naar beneden, op zijn telefoon kijkt, maar omhoog, naar de sterren. Want vanavond is er een meteorenzwerm te zien. Toch?

Zo zet je dit boek in in de klas

Dit hartverwarmende prentenboek is van Nathan Bryon en Dapo Adeola, beiden veelbelovende debutanten. De energie spat ervan af, net als de passie voor ruimtevaart, sterrenkunde en alles wat daarbij komt kijken. Als je het boek (voor)leest, kijk je vanzelf omhoog om naar buiten, naar de hemel te kijken. Een mooi aanknopingspunt voor een gesprek over sterren, ruimtevaart én het gebruik van schermen.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.