Home » Het dikke alfabetboek

Het dikke alfabetboek

Omslag Het dikke alfabetboek

Het dikke alfabetboek

auteur: Frank Landsbergen

uitgever: Lannoo

Taal is overal. Letters kom je dagelijks tegen en op school gaat er geen dag voorbij zonder taal. Wat is er dan leuker dan alles te weten te komen over het alfabet, waarmee we onze woorden maken? Wie weet bijvoorbeeld waarom de letter i een puntje heeft? En waarom er HOOFD- en kleine letters zijn? En heeft een alfabet altijd alleen maar letters?

Zo zet je dit boek in in de klas

Een verrassend boek dat een andere kant van taal laat zien. Voor kinderen in groep 3 en 4 die voor het eerst kennismaken met taal als schoolvak, is het boek heel interessant: het laat taal zien als een bijzonder fenomeen. Gebruik het boek bij de taalles. Introduceer een lesdoel bijvoorbeeld eens op een andere manier. De kinderen zullen er ongetwijfeld van smullen, want zeg nou zelf: je vergeet nooit meer een puntje op de i te zetten als je weet waarom dat er staat.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.