Home » Zepie

Zepie

Omslag Zepie

Zepie

auteur: Janneke Schotveld

illustrator: Georgien Overwater

uitgever: Querido

Zepie kan supergoed voetballen. En meisjes zijn stom. Vooral Milou is stom. Want zij bezorgt hem wiebel- benen en een kriebelbuik. Dus blijft hij bij haar uit de buurt. Tot ze na school ineens voor zijn neus staat. Wat nu? Zepie duikt snel de grootste wasmachine in zijn vaders wasserette in. De wasmachine begint meteen te draaien: Zepie weet niet meer wat boven en onder is. Als de wasmachine eindelijk stopt, klimt Zepie eruit. Voor hem staat een rat in een zwembroek. Wat is er gebeurd? Waar is hij?

Zo zet je dit boek in in de klas

Janneke Schotveld publiceerde al veel boeken en verhalenbundels, zoals Superjuffie en De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes. Zepie is een vrolijk, fantasierijk en humoristisch boek, dat iets geoefende lezers zelf kunnen lezen of dat je voorleest in je groep.

Laatste onderwijsnieuws

Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.