Home » Professor S. en de gestolen breinbril

Professor S. en de gestolen breinbril

Omslag Professor S. en de gestolen breinbril

Professor S. en de gestolen breinbril

auteurs: Erik Scherder, Fred Diks, Mariëlle van de Beek

illustrator: Mariëlle van de Beek

uitgever: Volt

Tycho zit in een rolstoel, maar kan ontzettend goed tennissen. Zijn grote droom is om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen. Hoe kan hij nog beter worden?

Zo zet je dit boek in in de klas

Met de unieke breinbril van Professor S. willen Tycho en zijn vrienden een kijkje nemen in Tycho’s hersenen. Maar eerst moeten ze de bril terugkrijgen, want die is net gestolen … In dit spannende verhaal ontdekken de kinderen allerlei feitjes over de hersenen: je kunt niet horen zonder je hersenen, je hersenen bepalen of je reflex- of emotionele tranen huilt en natuurlijk hoe je het best kunt trainen. De kleurrijke illustraties laten duidelijk zien hoe je hersenen eruitzien en wat de verschillende onderdelen doen. De non-fictie stukken over hersenfeitjes herken je aan een ander lettertype, zodat je feit en fictie goed kunt onderscheiden. Daarnaast biedt het verhaal gelegenheid om stil te staan bij de Paralympische Spelen en sporten met een beperking.

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.