Home » Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Groep 5-8

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hieronder vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

  • Het lied heeft een hoog tempo. Zorg ervoor dat de kinderen duidelijk articuleren tijdens het zingen, zodat de tekst goed te verstaan is. Spreek eerst de tekst een keer goed door. Dan weet iedereen wat er staat. Doe vervolgens een articulatie-oefening of wat tongbrekers. Dat helpt om op te warmen. Ga dan zingen.
  • Het lied loopt het lekkerst als je de zinnen in één adem zingt. Haal dus tussen de zinnen genoeg adem, dan lukt het wel met de tekst!
  • Moedig de kinderen aan het refrein lekker overdreven te zingen. Laat ze zich helemaal inleven in de tekst, dan komt het dramatische van de tekst er pas echt goed uit.

Download de bladmuziek

Ingezongen lied

Karaoke

Gerben Buijze is pianist, producer en student aan het Utrechts Conservatorium. Zijn week wordt altijd snel gevuld met heel veel leuke activiteiten. Fijn natuurlijk, maar krijgt hij het niet een beetje te druk …?

Laatste onderwijsnieuws

boekentips juni

Boekentips juni 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

De wonderlijke wereld van Fibonacci

De reeks van Fibonacci leert je dat wiskunde overal om je heen is. In de natuur, maar ook in kunst zie je het terug.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.