Home » Lied van de maand: Nu zijn we weer bij elkaar

Lied van de maand: Nu zijn we weer bij elkaar

Drie kinderen met een rugzak slaan hun armen om elkaar heen

Groep 5-8

Terug van vakantie: wat fijn om elkaar weer te zien en om bij te praten! Dat doe je ook met dit pop/upbeat lied. Hieronder vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

  • De melodie is niet complex. Het ritme is lastiger, want dat is elke keer net anders. Laat de zinnen zo nodig eerst hardop zeggen, zonder toon. 
  • Zing met overtuiging, daar vraagt het lied om. Focus op de uitspraak en articulatie.
  • Probeer daarna andere intenties en dynamiek uit. Sommige zinnen hebben iets verdrietigs (’Ik heb je zo lang moeten missen’); dat kun je uitvergroten door het zacht en gevoelig te zingen.

Download de bladmuziek

Ingezongen lied

Karaoke

Gerben Buijze, Sophie van Hilten en Olav Rademaker zijn studenten aan het Utrechts conservatorium. Ze maken graag muziek en gaan ook heel erg graag op vakantie. Dat betekent wel dat ze elkaar een tijdje niet zien. De reünie daarna is een feest!

Laatste onderwijsnieuws

De lezende leerkracht

De leerlingen van juf Naomi voelen deze lezende leerkracht aan de tand: welke boeken heeft ze zelf eigenlijk al gelezen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.