Home » Materiaal PO » Roald Dahl-quiz

Roald Dahl-quiz

Boeken van Roald Dahl op een tafel

Op 13 september vieren we de geboortedag van Roald Dahl. Nog steeds genieten we volop van zijn grappige, fantastische en soms een beetje griezelige verhalen. Welk personage uit zijn boeken vind jij het leukst? En … op wie lijk je wel een beetje? Ontdek het in deze les!

Met deze spannende lessuggestie nemen we je deze Roald Dahl-week mee op een betoverende reis door zijn fantasierijke verhalen.

De kinderen gaan op ontdekkingstocht naar hun ‘innerlijke Roald Dahl-personage’. Via een grappige quiz ontdekken ze of ze meer van een Matilda, een Willy Wonka, of misschien wel een Grote Vriendelijke Reus in zich hebben!

Maar we gaan verder dan alleen een leuke quiz. De kinderen duiken ook echt in de boeken, lezen fragmenten, en ontdekken of ze zich herkennen in ‘hun’ personage. Het is een perfecte manier om:

  • De rijke karakters van Roald Dahl te verkennen
  • Leesplezier te stimuleren
  • Zelfkennis en reflectie te bevorderen
  • Een gesprek op gang te brengen over persoonlijkheid en identiteit

Dus, trek je gekste sokken aan, zet je verbeelding op scherp, en bereid je voor op een les vol “wonderbaarlijke woorden” en “griezelig grappige” ontdekkingen!

Veel plezier met deze fabelachtige Roald Dahl-ervaring!

Werk je met de methode Karakter?

Dan hebben we goed nieuws! In deze methode voor technisch lezen staan voor groep 5 ook lessen over het werk van deze meesterverteller.

Je leest meer over Karakter op Malmberg.nl

Meer lessuggesties

Twee kinderen in een rockband op een podium

Het Junior Eurovisiesongfestival

Op 16 november 2024 vindt in Madrid de 22e editie van het Junior Eurovisiesongfestival plaats. Puzzel mee in een swingend thema!

Bekijk
Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.