Home » Favoriete educatieve apps: Frans, Engels, Duits en meer

Favoriete educatieve apps: Frans, Engels, Duits en meer

Om de zoveel tijd kun je er als onderwijsredactie niet omheen. De stortvloed aan educatieve apps die de lessen interessanter, makkelijker en soms zelfs leuker kunnen maken. Dit zijn onze favoriete educatieve taal-apps waar jij en je leerlingen meteen mee aan de slag kunnen. Vul jij de lijst verder aan met jouw favorieten?

Chegg Flashcards
Er zijn al veel apps waarmee je flashcards kunt maken. Maar wat Chegg Flashcards de moeite waard maakt is de mogelijkheid om resultaten, scores en snelheid bij te houden. Ook kun je de kaarten die je al goed beheerst overslaan. Zo komen niet steeds dezelfde ‘makkelijke’ kaarten voorbij en ligt de focus echt op de kaarten die je nog niet zo goed beheerst. Het is mogelijk om bestaande sets – over de meest uiteenlopende onderwerpen – te importeren via Quizlet. Het is zeker de moeite waard om eens te kijken welke sets er beschikbaar zijn. Maar: de basistaal van de meeste sets is Engels. Even zoeken dus! En staat er niets bij? Dan kunnen leerlingen gewoon zelf een set aanmaken – zowel met tekst als met afbeeldingen. Via de app zijn de sets eenvoudig te delen.

Malmberg Woordtrainers
De gratis te downloaden Malmberg Woordtrainers zijn een extra hulp voor leerlingen die zich voorbereiden op het eindexamen Engels, Duits en Frans. In de apps staan alle woorden die leerlingen moeten kennen voor het eindexamen. Zo kunnen ze oefenen met de betekenis en schrijfwijze. Daarnaast kunnen leerlingen de uitspraken van alle woorden beluisteren en krijgen ze feedback op hun antwoorden. In totaal zijn er negen verschillende applicaties, ingedeeld per leerjaar en niveau. De apps zijn momenteel alleen beschikbaar voor Apple-devices.

 

Verbuga Werkwoorden Trainers
Met de Verbuga Werkwoorden Trainers kunnen leerlingen zowel via de website als de app met werkwoorden aan de slag. Door middel van invuloefeningen kunnen ze op een gemakkelijke manier vervoegingen oefenen. Daarbij kiezen ze zelf de werkwoorden en de tijden en ook kunnen ze de oefeningen aanpassen aan hun eigen niveau. Per onderdeel kunnen leerlingen hun score bekijken en zien hoe ze de afzonderlijke opdrachten hebben gemaakt. Voor Android zijn de apps beschikbaar in FransEngels en Spaans. Voor iOS is alleen de Franse versie beschikbaar, maar op de website kun je ook oefenen met Duits, Spaans en Engels.

Duolingo
Met de gratis, kwalitatief hoogstaande app van Duolingo leer je op een speelse manier een taal naar keuze. Momenteel kun je kiezen uit Spaans, Duits, Frans, Italiaan, Engels en Portugees. Het werkt als volgt: Je selecteert de taal waar je mee wil oefenen en vervolgens ga je aan de slag met een aantal vertaalopdrachten. Afhankelijk van je niveau kunnen dit simpele, maar ook wat moeilijkere zinnen zijn. Deze zinnen maken deel uit van teksten die opdrachtgevers daadwerkelijk vertaald willen hebben. Dus terwijl jij je taalniveau opschroeft, help je een tekst vertalen voor een opdrachtgever die Duolingo weer betaalt zodat de toepassing gratis blijft. Lees meer over Duolingo in het artikel ‘Favoriete educatieve apps: voor Android’.

Tip: Op de Eduapp webportal vind je nog veel meer educatieve taal-apps en bijbehorende lesideeën. Als je een account aanmaakt, kun je je eigen favorietenlijsten maken en je abonneren op de lijsten van andere docenten. Ook kun je je eigen lesideeën uploaden en delen met andere docenten.

Werk jij al met een of meerdere van bovenstaande apps? Of ken je een taal-app die in dit lijstje echt niet mag ontbreken? Deel je ervaringen en tips via onderstaand reactieformulier of stuur ons een e-mail.

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.