Home » Input voor de schoolorganisatie nodig? Deze gesprekstool kan helpen

Input voor de schoolorganisatie nodig? Deze gesprekstool kan helpen

Met de gesprekstool ‘Anders organiseren’ komt een creatief gesprek op gang over hoe onderwijs anders georganiseerd kan worden.

Hoe werkt het?

De gesprekstool werkt met het beeld van een geheel nieuwe planeet: Gaia. Op deze planeet ga je de eerste school oprichten. Wat is je ideaal? Welke beelden van de schoolorganisatie heb je hierbij? Als deelnemer krijg je telkens twee scenario’s te zien waarbij kiezen verplicht is. Zo kom je los van je bestaande structuren, voorwaarden en oordelen. Hierbij staat het gesprek staat centraal in plaats van de oplossing. Maar met de input kun je verder werken aan het jaarplan.

Hoeveel deelnemers zijn er nodig?

De gesprekstool kan gebruikt worden in groepen van twee tot maximaal acht personen. Per scenario heb je 15 minuten de tijd.

Heb jij deze gesprekstool al eens ingezet op een studiedag? Of heb je een andere tip?

Laatste onderwijsnieuws

Een leerkracht leest een groepje kinderen voor

Taalontwikkeling van nieuwkomers

Praktische en effectieve tips om kinderen met Nederlands als tweede taal (NT2) te ondersteunen. Luisteren Luistervaardigheid vormt de basis voor taalverwerving. Veel NT2-leerlingen gaan door een ‘stille periode’ waarin ze nog niet actief spreken, maar wel veel leren door te luisteren. Ondersteun dit proces door duidelijk en rustig te spreken en visuele hulpmiddelen zoals afbeeldingen […]

Bekijk
Een houten poppetje met een lampje boven zijn hoofd

Column: Socrates op sneakers

Rowan is de klas uit gestuurd, maar weigert te vertrekken. Directeur Danny Weeda blikt terug op een knap staaltje omdenken.

Bekijk
Een groepje kinderen programmeert speelgoed.

Beleidsupdate: Subsidie Techkwadraat

Hoe zorgt het programma Techkwadraat voor meer technologieonderwijs? Dat lees je in deze beleidsupdate!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.