Digitale geletterdheid: een begrip dat vaak in één adem wordt genoemd met de toekomst van het onderwijs. Maar weet je wat digitale geletterdheid daadwerkelijk inhoud? En hoe je eraan kunt werken? Daarover lees je alles in het Handboek Digitale Geletterdheid van Kennisnet.
Kennisnet: ‘Digitaal geletterd ben je als je de vier basisvaardigheden beheerst: ict-basisvaardigheden, computational thinking, informatievaardigheden en mediawijsheid. Deze vaardigheden heb je nodig om goed te functioneren in de maatschappij, zowel in een leer- als in een werkomgeving. Het gaat daarbij om de samenhang tussen die vier vaardigheden.’
Handboek Digitale Geletterdheid
In het Handboek Digitale Geletterdheid zet Kennisnet uiteen wat digitale geletterdheid precies is, waarom het zo belangrijk is en hoe je als school tot een duidelijke visie komt. Ook komen heel wat digitale pioniers en praktijkvoorbeelden voorbij; Nederland in tenslotte volop in beweging op dit vlak. Tot slot vind je in het handboek ook downloads als infographics, posters en lestips. Kortom; een totaalpakket waar iedere leerkracht of docent mee uit de voeten kan.
Heb je suggesties voor verbeteringen of aanvullingen? stuur ze naar Remco Pijpers, strategisch adviseur digitale geletterdheid bij Kennisnet. Het ‘Handboek Digitale Geletterdheid’ wordt regelmatig geactualiseerd.