Onderwijs van Morgen
Thema
Kunstmatige intelligentie (AI)
Alles over AI in het mbo
Efficiënter en eerlijker nakijken met AI
Waar docenten vroeger uren bezig waren met het handmatig nakijken van opdrachten, kan AI nu helpen om dit sneller en eerlijker te doen.
AI in de Mbo-klas: mogelijkheden voor de docent en de student
Mbo-docent Ryan maakt dagelijks gebruik van AI. Hij deelt enkele voorbeelden van de toepassing van AI in de klas.
Van kleitabletten tot iPads: hoe technologie het leren verandert
Sommige technologieën zijn ondersteunend, andere revolutionair. Kijk mee hoe technologische ontwikkelingen het onderwijs veranderen.
Duidelijke afspraken over AI in de klas: Een praktische gids voor docenten
Als docent sta je voor een nieuwe uitdaging: hoe ga je om met kunstmatige intelligentie in je lessen? Ga aan de slag met deze praktische tips!
Onderwijsnieuws: Online haat en poepen op school
Het onderwijsnieuws van deze week: De impact van haat op socials en de helft van de leerlingen poept niet of bijna nooit op school.
Column: Help, kunstmatige intelligentie in de klas!
Ryan Smulders werkt als docent maatschappijleer in het mbo. Hij behoort tot het kamp van docenten dat kunstmatige intelligentie inzet en omarmt.
Maak kennis met Barend Last: spreker over AI en onderwijs op Het Nationaal Taalcongres
Barend Last is keynote spreker op Het Nationaal Taalcongres op 17 januari 2024. Hij vertelt over de wereld van generatieve artificiële intelligentie (GenAI) en de impact op het leerproces.
Chatbots in het onderwijs: wat betekent dit voor jou als docent?
Chatbot ChatGPT heeft veel stof doen opwaaien. Welke ontwikkelingen zijn er nog meer gaande in chatbotland? En wordt jouw baan straks misschien wel overgenomen door kunstmatige intelligentie?
Zo bereidt ChatGPT jouw lessen voor
Moet je ChatGPT verbannen uit de klas? Niet per se, want deze tool kan ook voor jou als leerkracht heel handig zijn. We delen enkele tips.
ChatGPT verbannen uit de klas? Zet het in als leermiddel!
Is ChatGPT een gevaar voor het ‘zelf nadenken’ en de creativiteit van leerlingen? Of kan je het juist inzetten als leermiddel? Dat zochten we voor je uit!
Kunstmatige intelligentie in het onderwijs
Kunstmatige intelligentie wint langzaam maar gestaag aan terrein in het onderwijs. Op veel scholen is het inmiddels al gemeengoed dat algoritmes en geautomatiseerde modellen het leerproces van de leerling tot in detail in kaart brengen. En als we de kenners moeten geloven, is het slechts een kwestie van tijd voordat onderwijsrobots een structurelere rol gaan […]
Dit kan Internet of Things betekenen voor het onderwijs
Apparaten die verbonden zijn met internet, onderling informatie uitwisselen en deze gegevens analyseren. Dat is het Internet of Things (IoT). Meetapparatuur en sensoren genereren eindeloos veel informatie, die vervolgens kan worden ingezet om de onderwijspraktijk te optimaliseren. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet. Niet alleen je […]
Laatste onderwijsnieuws
Inge: ‘Het speciaal onderwijs is voor mensen die van vrijheid en creativiteit houden’
Docent Inge van Weert vertelt hoe het speciaal onderwijs haar uitdaagt om buiten de lijntjes te kleuren en leerlingen op unieke manieren te laten groeien.
Efficiënter en eerlijker nakijken met AI
Waar docenten vroeger uren bezig waren met het handmatig nakijken van opdrachten, kan AI nu helpen om dit sneller en eerlijker te doen.
Voel jij je fijn bij je schermgebruik?
Media kunnen je verbinden met anderen en zorgen voor ontspanning, maar ze zijn ook een bron van onrust. Hoe ga je gezond om met je scherm?
Beleidsupdate: Bonus op Maat
Hebben schoolleiders bij jou op school al over de maatwerkbonus of beschikbaarheidstoelage gecommuniceerd?