Laatste onderwijsnieuws voor mbo
Onderwijsnieuws: Magister en boekenmarkt
Het onderwijsnieuws van deze week: Tevredenheid over proef om ouders cijfers niet meer te laten inzien in app en een boekenmarkt voor kinderen.
Onderwijsnieuws: basisvaardigheden en robothond op school
Het onderwijsnieuws van deze week: Praten over lezen in het onderwijs draagt bij aan leesmotivatie en een robothond op school.
Column: De ideale les in werkelijkheid
Docent Alisa vraagt zich af hoe de ideale les er in werkelijkheid eigenlijk uitziet. Spoiler: iets minder ideaal.
Boekentips Engels januari
Op de derde maandag van januari wordt Martin Luther King herdacht. Met deze boekentips sluiten wij aan bij dit eerbetoon.
Column: Socrates op sneakers
Rowan is de klas uit gestuurd, maar weigert te vertrekken. Directeur Danny Weeda blikt terug op een knap staaltje omdenken.
Onderwijsnieuws: wereldbekend kunstwerk op school en muziekonderwijs
Het onderwijsnieuws van deze week: Wereldbekend strandbeest van Theo Jansen krijgt een plekje in een middelbare school en Zorgen over niveau muziekonderwijs.
Een ode aan het vmbo: 25 jaar vakprofessionals én vooroordelen te lijf!
Dit jaar viert het vmbo zijn 25-jarig jubileum. Al een kwart eeuw is het dé plek waar talent en vakmanschap tot bloei komen.
Realistisch beeld van een studiekeuze in de zorg
Mbo-opleidingen presenteren zich op hun best tijdens open dagen. Maar wat als een sector nogal wat uitdagingen kent, zoals de zorg?
Onderwijsnieuws: bovenbouw-pabo en leerplicht
Het onderwijsnieuws van deze week: De bovenbouw-pabo en hoe kan het dat ondanks de leerplicht 70.000 kinderen niet naar school gaan?
Auteursrecht: Mag je werk van leerlingen gebruiken?
In welke gevallen heb je precies toestemming nodig van de maker: of dat nu een gevierd auteur is of een leerling?
Misbruik van AI tegengaan? Waarom detectietools niet het antwoord zijn
AI-detectietools kunnen je vertellen of studenten een tekst zelf geschreven hebben. Maar is het wel zo verstandig om ze te gebruiken?
Leeshaters en boekfanaten: het leesgedrag van jongeren
De ontlezing onder jongeren staat volop in de schijnwerpers. Hoe kan hun leesplezier aangewakkerd dan wel behouden worden?
Top 10 meest gelezen artikelen van 2024
We blikken terug op 2024 met onze meest gelezen artikelen.
Boekentips Engels december
De winter komt om de hoek kijken, dus we kunnen wel wat hartverwarmende of juist ijskoude verhalen gebruiken om deze tijd goed door te komen.
Column: Frikandelbroodjes onder de kerstboom
Docent Ryan organiseert een kerstontbijt met zijn studenten: ‘De magie van samen eten werkt als een soort feel-good kerstcommercial.’
15 tips voor een ontspannen kerstvakantie
Wij verzamelden 15 leuke tips voor een sprankelende kerstvakantie.
Tekort aan zorgpersoneel vraagt om actie: Hoe houden we studenten binnenboord?
De zorgsector kampt met een snel groeiend personeelstekort. Hoe kun jij als docent bijdragen aan het studiesucces van een student?
Onderwijsnieuws: Vapen en een extra debat
Het onderwijsnieuws van deze week: Tweede Kamer houdt extra debat over onderwijs en 14 kinderen en jongeren naar het ziekenhuis door vapen.
Column: Leren twijfelen is leren denken
Directeur Danny Weeda over de kracht van twijfelen: ‘Zo liet ik zien dat twijfelen niet zwak is, maar kritisch leert kijken op je eigen denken.’
Onderwijsnieuws: Paarse Vrijdag en technologieonderwijs
Het onderwijsnieuws van deze week: Het lespakket voor Paarse Vrijdag en Stevige impuls van € 129 miljoen voor technologieonderwijs.
Zorgstudenten vaardig maken in timemanagement: zo doe je dat
Hoe leer je studenten het belang van de klok en het zorgvuldig en efficiënt omgaan met hun tijd?
Op uitwisseling: verschillen tussen het Nederlandse en Amerikaanse onderwijs
Docent Ryan nam deel aan een uitwisselingsproject: ‘Er werken daar docenten in het ziekenhuis, om studenten op te leiden!’
Onderwijsnieuws: kindervragenuurtje en onderwijsbegroting
Het onderwijsnieuws van deze week: Het jaarlijkse kindervraaguurtje en de zoektocht naar oplossingen voor de onderwijsbegroting.
Column: Verzuimverhalen
Te laat komen, ziekmeldingen; verzuim is een dagelijks item in het onderwijs. Vanaf welk moment moet je je als mentor zorgen gaan maken?
Zo leer je studenten omgaan met de fysieke en mentale druk in de zorg
Een goede werk-privé-balans is belangrijk, zeker als je in de zorg werkt. Zo kun je als docent je zorgstudenten hierbij helpen!
Onderwijsnieuws: tienermeiden en vuurwerk op school
Het onderwijsnieuws van deze week: Tienermeiden geven hun leven een lager cijfer dan jongens en Op veel scholen wordt gehandeld in vuurwerk.
Boekentips Engels november
Deze maand staan de boekentips in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Naast twee boekentips dit keer ook een dichtbundel.
Onderwijsnieuws: digitale geletterdheid en militaire training
Het onderwijsnieuws van deze week: Nederlandse jongeren kunnen onvoldoende met een computer overweg en militaire training op school.
Waarom schrijven met de hand goed is
In onze digitale wereld wordt schrijven steeds vaker vervangen door typen. Als dat de toekomst is van kinderen, waarom leren we ze dan nog steeds schrijven? Wat doet schrijven met een kind? Waarom is het belangrijk voor de motoriek? We geven vier argumenten waarom een toetsenbord het schrift nooit helemaal mag vervangen. Hoe maak jij […]
Inge: ‘Het speciaal onderwijs is voor mensen die van vrijheid en creativiteit houden’
Docent Inge van Weert vertelt hoe het speciaal onderwijs haar uitdaagt om buiten de lijntjes te kleuren en leerlingen op unieke manieren te laten groeien.