Het Financieele Dagblad publiceerde onlangs het artikel ‘Scholen breken gesloten schoolboekenmarkt open’. Hierin worden actuele issues zoals onderwijsvernieuwing, digitalisering en kosten van leermiddelen in het VO vanuit verschillende invalshoeken belicht. Reden voor Onderwijs van Morgen om een Meet Up te organiseren over dit thema op 13 november.
Meet Up Innovatie van de schoolboekenmarkt
13 november 16.00 – 18.00 | Beatrixgebouw Utrecht
Het artikel in Het Financieele Dagblad van zaterdag 22 september wekte de interesse van veel schoolmanagers en bestuurders. Dat is ook niet vreemd, veel scholen merken dat de leermiddelen steeds minder betaalbaar zijn. De markt van leermiddelen zit in Nederland behoorlijk op slot. Toch zijn er blijkbaar mogelijkheden om dit te veranderen. Vandaar dat Onderwijs van Morgen een live platform wil bieden om met elkaar in gesprek te gaan onder begeleiding van een deskundige moderator: Dieter Möckelmann.
Samen discussiëren
De Meet Up is specifiek bedoeld voor schoolmanagers en bestuurders van scholen om met elkaar te discussiëren en ideeën uit te wisselen over wat de scholen kunnen doen om betaalbaardere leermiddelen te krijgen. Dieter Mockelmann zal vragen stellen, uitdagen en de discussie begeleiden. Het is de bedoeling dat de aanwezigen écht met elkaar in gesprek gaan. Doordat Dieter bekend is met het onderwijs kan hij zorgen voor een relevante discussie.
Om de discussie aan te zwengelen, kunnen de volgende vragen aan bod komen:
- Willen scholen volledig digitale leermiddelen of gaat het juist om de combinatie van boek en digitaal?
- Wat mag je verlangen van hedendaagse leermiddelen?
- Is het wenselijk als de boeken ieder jaar worden ingenomen?
- Wat moet je vragen in aanbestedingen om de gewenste leermiddelen te krijgen?
Vind je het interessant om samen met andere schoolmanagers en bestuurders over dit thema door te praten en te discussiëren onder leiding van moderator Dieter Möckelmann? Meld je dan vandaag nog aan voor deze Meet Up. Deelname is gratis. Wees er snel bij: er is een beperkt aantal plaatsen.
Heb jij ideeën over de toekomst van leermiddelen en de onderwijsmarkt? Deel je tips via onderstaand reactieformulier.