Voor veel scholen is het lastig om voor een kortere periode geschikte invalkrachten te vinden. Daarnaast kan het voor docenten ook knap lastig zijn om een tijdelijke functie te vinden. Op Mirandum, een online invalpoule voor het po en vo, ontmoeten scholen en docenten elkaar.
‘Mirandum is de plaats waar docenten en scholen elkaar ontmoeten. Vergelijk het met een datingsite: scholen zoeken in een database vol docenten naar beschikbare invallers’, zo staat op de website van Mirandum. De school selecteert een datum en het vak en de zoektocht naar de juiste invaldocent kan beginnen. Een geschikte kandidaat gevonden? Zonder tussenkomst van Mirandum neemt de school contact op met de beschikbare docent. Bij een match kan de docent op korte termijn aan de slag als freelancer of op basis van een tijdelijk contract.
Voor docenten
Ook voor docenten kan Mirandum uitkomst bieden. Bijvoorbeeld voor docenten die naast hun parttimebaan graag meer uren willen maken, maar op hun eigen school niet terecht kunnen. Maar ook voor onderwijsassistenten, gepensioneerden die zo nu en dan nog voor de klas willen staan en pas afgestudeerden voor wie de zoektocht naar een baan moeizaam verloopt is de online invalpoule het overwegen waard.
Hoe het werkt
Als docent of onderwijsassistent kunt u op de website van Mirandum kosteloos een profiel aanmaken. U geeft daarbij aan wanneer u beschikbaar bent, welke bevoegdheid u heeft en waar u woont. Ook stuurt u uw Verklaring omtrent gedrag (VOG) op, die Mirandum voor u beheert en desgewenst aan de school verstrekt. Uw profiel wordt geactiveerd zodra de VOG in goede orde is ontvangen. Of u bij een match als freelancer of op basis van een tijdelijk contract aan de slag gaat, is aan u en de school.
Meer weten?
Op de website van Mirandum vindt u onder ‘veelgestelde vragen’ tips voor het werken als freelancer. Daarnaast vindt u op de pagina ‘Tips & Tricks’ video’s en artikelen over het werken met het platform en het werken als invaldocent. Mirandum is een initiatief van biologiedocent Rik Smale – bekend van de eerder op Onderwijs van Morgen verschenen Bioweetjes – en webdeveloper Erwin Matijsen.
Wat vindt u van Mirandum? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.