Home » Onderwijstips februari 2020

Onderwijstips februari 2020

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer IPON 2020, de interactieve literaire talkshow Boekenweek live! met niemand minder dan Annejet van der Zijl en De Grote Rekendag: de jaarlijks terugkerende rekendag voor leerlingen in het basisonderwijs. Heb jij ook nog een goede tip? Laat het ons weten!

IPON 2020

Vakbeurs | woensdag 5 en donderdag 6 februari | Jaarbeurs, Utrecht
Op 5 en 6 februari is het alweer tijd voor de tiende editie van IPON. Op IPON 2020 kan je terecht voor sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen: van gepersonaliseerd leren met gamification en het gebruik van VR in de klas tot de overstap naar de cloud, privacy tips, digitaal lesgeven en het inzetten van devices in de klas. Het doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. Tijdens de IPON kun je sprekerssessies bijwonen over verschillende onderwerpen. Ook uitgeverij Malmberg is zoals ieder jaar van de partij. Daarover lees je alles in dit artikel over IPON 2020.

Boekenweek Live!

Interactieve talkshow | woensdag 11 maart | landelijk
De Boekenweek in de klas beleven? Creatief aan de slag gaan met het werk van Boekenweekauteur Annejet van der Zijl? Op woensdag 11 maart 2020 organiseert de CPNB in samenwerking met Stichting Lezen voor de negende keer de interactieve literaire talkshow Boekenweek Live!. De hoofdgast van de talkshow is Annejet van der Zijl. Tijdens Boekenweek Live! staat haar boek Sonny Boy centraal. Scholieren bepalen de inhoud van de talkshow: zij maken creatieve verwerkingsopdrachten bij het boek en de beste uitwerkingen bemachtigen een plek in de uitzending. Alle deelnemende klassen ontvangen een gratis boekenpakket. Lees meer over de Boekenweek in jouw klas.

Kraak ‘m

Online platform voor educatieve escape rooms
Op Kraak ‘m vind je ‘Escape Room’-achtige games. Kinderen vinden het geweldig om de codes te kraken. Samenwerken, creatief denken en andere 21st century skills komen op een speelse manier aan bod. Kraak ‘m vraagt geen kennis, maar speciale vaardigheden. Het niveau kan per kind enorm verschillen. De spellen zijn daardoor niet eenduidig aan groepen te koppelen. De sterren geven wel duidelijk aan welk spel moeilijker is. Elk spel is onafhankelijk te spelen. Het bevat onderwerpen die naadloos bij een les of thema passen. In de handleiding vind je leerdoelen, methodekoppelingen, filmtips en andere suggesties. Hiermee kan het spel gemakkelijk een zelfstandige les worden of in een bestaande les worden geïntegreerd. Meer informatie over Kraak ‘m lees je hier

De Grote Rekendag

Themadag | woensdag 25 maart | landelijk
De Grote Rekendag maakt rekenen leuk. Kinderen ontdekken tijdens deze dag hoe nuttig het kan zijn om goed te kunnen rekenen. De Grote Rekendag is voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. De hele school doet mee: er zijn activiteiten voor groep 1 t/m 8. De volgende Grote Rekendag vindt plaats op woensdag 25 maart 2020. Je kunt deelnemen door het boek van De Grote Rekendag te bestellen. Doe dit uiterlijk eind februari 2020. Meer informatie over De Grote Rekendag lees je hier

Met alle respect

Conferentie | woensdag 8 april | Media Plaza Jaarbeurs, Utrecht
Woensdag 8 april 2020 organiseert Stichting School & Veiligheid voor de vijfde keer de onderwijsconferentie Met Alle Respect. Deze lustrumeditie heeft als thema ‘Contact maken en starten’. Voordat je een start kunt maken met goed onderwijs, moet je eerst contact maken met elkaar. Dus kom vooral samen met een collega naar deze conferentie. Meer informatie

Heb jij nog een onderwijstip die in dit rijtje niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Omslagen boekentips Engels december

Boekentips Engels december

De winter komt om de hoek kijken, dus we kunnen wel wat hartverwarmende of juist ijskoude verhalen gebruiken om deze tijd goed door te komen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.