Home » Onderwijstips juni 2016

Onderwijstips juni 2016

OVM selecteert maandelijks de congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent de moeite waard zijn. In deze editie van ‘Onderwijstips’ onder meer de onderzoeksconferentie van Kennisnet, het werkboek ‘Gedragsproblemen in de klas’ en onze eerste, eigen OVM-congres ‘Wiskunde van vandaag en morgen’.

Inspiratiedag Digitale Media en School

2 juni – Bibliotheek Tilburg Centrum
De Inspiratiedag Digitale Media en School is een evenement bomvol workshops rond onderwijs en digitale media, ingeleid door een paneldiscussie over hoe we de digitale vaardigheid en mediawijsheid van leraren en leerlingen kunnen vergroten. Deze gratis toegankelijke middag is bedoeld voor leerkrachten, docenten en andere geïnteresseerden uit het PO, VO en het beroepsonderwijs. Iedereen kan zelf een persoonlijk programma samenstellen. Het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen deelnemers, workshopleiders, standhouders en organisatie staat centraal. Bekijk hier het programma.

Wiskunde van vandaag én morgen

13 juni – BovagHUIS, Utrecht
Op maandag 13 juni 2016 organiseert Onderwijsvanmorgen.nl haar 1e Live event voor docenten wiskunde havo/vwo onderbouw en bovenbouw en vmbo-t onderbouw in het BovagHUIS te Utrecht. Centraal deze middag staat het thema ‘wiskunde van vandaag én morgen’.

Er verandert namelijk veel in het wiskundeonderwijs: een nieuw examenprogramma, digitalisering, innovatieve toepassingen en veranderende wiskunde-didactiek. Dagvoorzitter Anouck Vrouwe neemt u mee in deze thema’s. Daarnaast geeft wetenschapsjournalist Diederik Jekel een plenaire lezing met als titel: ‘Wiskunde begrijpelijk maken én lol erin krijgen: een hele uitdaging!’. Download voor meer informatie de flyer en meldt u via deze link aan voor het event.

Gedragsproblemen in de klas

auteur: Anton Horeweg
Van docenten wordt steeds meer verwacht dat ze zo veel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs houden, ook leerlingen met (forse) gedragsproblemen of gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. ‘Gedragsproblemen in de klas‘ biedt de kennis die nodig is om leerlingen die extra zorg behoeven optimaal te begeleiden. In ieder hoofdstuk wordt een probleem of stoornis behandeld zoals AD(H)D, ASS, depressie, faalangst en pestgedrag.

Met deze praktische handleiding, inclusief degelijke theoretische onderbouwing, kan elke docent meteen aan de slag in de eigen klas. Op 14 juni verschijnt tevens een werkboek, met daarin oefeningen en opdrachten die docenten helpen om de kennis uit het boek om te zetten in praktische vaardigheden.

Onderzoeksconferentie Kennisnet

15 juni 2016 – Flint Theater, Amersfoort
Bent u geïnteresseerd in wetenschappelijke inzichten in onderwijs en ict? Kom dan op 15 juni 2016 naar de Onderzoeksconferentie van Kennisnet en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Wetenschappers presenteren tijdens de conferentie hun recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ict. Tijdens de Onderzoeksconferentie wordt u in korte presentaties bijgepraat over de meest actuele bevindingen. U ontdekt wat écht werkt in de praktijk. Bezoek voor meer informatie de congrespagina op de website van Kennisnet.

EdTechXEurope 2016

15 & 16 juni – Kings Place, Londen
Op 15 en 16 juni staat Kings Place in Londen volledig in het teken van onderwijstechnologie. Dan vindt namelijk voor de vierde keer het EdTechXEurope congres plaats. Ruim 800 deelnemers en 100 sprekers en opinieleiders komen samen om de huidige stand van zaken en ontwikkelingen in de nabije toekomst te bespreken en met elkaar te delen. De line-up bestaat onder meer uit sprekers van BBC Worldwide Learning, Google Education en IBM. Ook zullen er veel startups en ontwikkelaars aanwezig zijn. Bezoek voor meer informatie en het programma de website van EdTechXEurope 2016.

Heeft u een tip of suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Omslagen boekentips Engels december

Boekentips Engels december

De winter komt om de hoek kijken, dus we kunnen wel wat hartverwarmende of juist ijskoude verhalen gebruiken om deze tijd goed door te komen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.