Home » Materiaal PO » Zo pak je leervertraging aan met Staal

Zo pak je leervertraging aan met Staal

Met de materialen van Staal werk je op duurzame wijze leervertragingen als gevolg van het afstandsonderwijs weg. Doordat verschillende interventies van de menukaart al onderdeel zijn van het lesaanbod, kun je de vertragingen binnen je normale processen en lesorganisatie aanpakken.

Concreet leervertragingen aanpakken met Staal – Taal

Benieuwd hoe? We hebben voor jou op een rij gezet hoe je snel met Staal aan de slag gaat om leervertragingen aan te pakken.

Leervertragingen aanpakken met Staal – Taal

Leervertraging aanpakken met Staal Spelling

Voor Staal Spelling is geen ondersteunend document nodig aangezien het continue herhalen van alle aangeleerde spellingcategorieën onderdeel is van de methodiek. De handleiding van Staal spelling ondersteunt je hierin. Wel is het belangrijk dat jij (en je duo) juist nu zicht krijgt op waar een kind en/of de hele groep nog moeite mee heeft. Door de fouten in de dagelijkse dictees te registreren, krijg je een concreet beeld van de spellingvaardigheden van de kinderen in jouw groep en kun je bij het opfrissen aan deze categorieën extra aandacht besteden. Hoe je dit precies kunt doen, vind je op de pagina Haal (nog) meer uit Staal spelling.

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.