Rellen in Amsterdam bespreken in de klas
Karim Amghar is programmamaker en columnist, maar ook docent burgerschap op een mbo. In zijn klas bespreekt hij de rellen in Amsterdam van afgelopen tijd. Hij ziet de toekomst positief tegemoet.
Karim Amghar is programmamaker en columnist, maar ook docent burgerschap op een mbo. In zijn klas bespreekt hij de rellen in Amsterdam van afgelopen tijd. Hij ziet de toekomst positief tegemoet.
Een middelbare school in Zeist is een proef gestart: ouders kunnen twee maanden lang niet de cijfers van hun kinderen bekijken via de app van Magister.
Afgelopen week verscheen het boek De domheid regeert van schrijver en columnist Sander Schimmelpenninck. In het tv-programma Eva legt hij uit wat hij met zijn boek wil overbrengen.
Deze week wordt de strijd om het Amerikaanse presidentschap beslist. Wie komt er in het Witte Huis: Kamala Harris of Donald Trump? Het is een nek-aan-nekrace. Correspondent Erik Mouthaan geeft vier redenen waarom zowel Harris als Trump zou kunnen winnen.
Afgelopen week trad de Japanse artieste Hatsune Miku op in een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam. Hatsune Miku is een virtuele artiest. Hoewel ze niet echt bestaat, is ze wel enorm populair.
De Europese Unie heeft acht quantumcomputers, supersnelle computers met een enorme rekenkracht, laten bouwen. Op deze manier probeert de Europese Unie haar concurrentiepositie in de quantumtechnologie te versterken. Nederland krijgt een van deze computers. Deze wordt geplaatst in het Amsterdam Science Park.
Afgelopen week laaide het conflict in het Midden-Oosten verder op. Honderdduizenden Libanezen zijn op de vlucht geslagen voor de luchtaanvallen vanuit Israël. Joost Oomen verbeeldt hoe het zou zijn als er een gewelddadig conflict tussen Nederland en België zou ontstaan.
De invloed van Andrew Tate is in Australië inmiddels zo groot dat hij een onderwijscrisis veroorzaakt. Deze week werd bekend dat vrouwelijke docenten hun ontslag indienen vanwege vrouwonvriendelijk gedrag van leerlingen.
Het alfabet bestaat uit 26 letters. Maar wie heeft de volgorde van de letters bepaald? Staan de letters lukraak achter elkaar of zit er logica achter deze volgorde?
Schrijver en theatermaker Paulien Cornelisse gaf een jaar Nederlands aan de Universiteit van Sheffield in Engeland. Daar kreeg zij nieuwe inspiratie voor een boek over bijzonderheden in het Nederlands. Dit boek ‘Hèhè. Over wat we zeggen zonder dat we het doorhebben’ is het Boekenweekessay en verschijnt in maart 2025 tijdens de Boekenweek.
Vorige week was het Prinsjesdag en werd duidelijk wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Yora Rienstra schreef een column over haar visie op dit beleid.
Generatie Alfa, geboren na 2010, spreekt een eigen taal. Via sociale media komen ze op ideeën. Leraren moeten soms opzoeken wat de nieuwe woorden betekenen.
Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.