Home » Materiaal 12+ » Virtuele artiest Hatsune Miku

Virtuele artiest Hatsune Miku

Virtuele artiets Hatsune Miku

Afgelopen week trad de Japanse artieste Hatsune Miku op in een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam. Hatsune Miku is een virtuele artiest. Hoewel ze niet echt bestaat, is ze wel enorm populair.

Vragen vooraf

  1. Wat weet je over Hatsune Miku?
  2. Wat stel jij je voor bij een virtuele artiest?

Bekijk de video

RTL Nieuws – Dit is virtuele artiest Hatsune Miku

Vragen bij de video

  1. Hoe is Hatsune Miku gemaakt?
  2. Hoe kan het dat fans muziek kunnen maken met haar stem?
  3. Hatsune is volgens radio-dj Mai Verbij een voorloper van alle hologramconcerten van tegenwoordig. Wat bedoelt ze daarmee?
  4. Mai Verbij merkt op dat Hatsune zichtbaar een animatie is en geen mens. Voor welke mensen is dat juist heel bijzonder, volgens Verbij?
  5. Een kaartje voor zo’n concert begint bij 60 euro. Vind je dat veel of weinig geld? Leg je antwoord uit.
  6. Een van de fans zegt aan het einde: ‘Ja, dat is waar. Maar ik zie haar wel als echt persoon. ‘ Wat zou deze fan bedoelen met deze uitspraak, denk je?

Aan de slag

Optie 1

Voor deze opdracht werk je in tweetallen.

Maak een poster met een tijdlijn waarop je de geschiedenis van beroemde hologramconcerten weergeeft vanaf het begin tot en met nu. Maak een duidelijk overzicht en voeg afbeeldingen toe.

Optie 2

Schrijf een kort verhaal (300 – 800 woorden) waarin Hatsune Miku de hoofdrol speelt. Het verhaal speelt zich af in AFAS Live in Amsterdam. Alle andere personages, gebeurtenissen of gedachten mag je zelf verzinnen! Maak jij er een horrorverhaal van of juist een liefdesverhaal?

Van de makers van Talent en Taalblokken Nederlands

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Lesopener Nederlands

Vrouw omringd door social media

Verbod op sociale media

In steeds meer landen staat het gebruik van sociale media door jongeren onder druk en gaan er stemmen op om strengere regels in te voeren. In Australië is het gebruik van sociale media door jongeren onder de zestien jaar bijvoorbeeld al verboden.

Bekijk
Tijdreizen

Tijdreizen

Vraag jij je wel eens af hoe de toekomst eruit zal zien? Of had jij graag in een andere tijd willen leven? Deze aflevering van Uitgezocht geeft antwoord op de vraag of je door de tijd kunt reizen.

Bekijk
Offline muziek luisteren via een iPod

Offline muziek luisteren

Volgens een popjournalist van de Volkskrant keren muziekliefhebbers Spotify de rug toe en maken ouderwetse muziekdragers een comeback. Maar is dat ook zo? Radio 1 zocht het uit.

Bekijk
Een stapel kranten

Zorgen om afnemend gebruik van traditionele media

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft in de Mediamonitor 2024 zijn zorgen geuit over het toenemende gebruik van streamingsdiensten en sociale media. Daardoor komen jongeren minder in aanraking met kwalitatieve, professionele media.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.