Home » Volwaardige bèta Apps voor iPhone-docenten

Volwaardige bèta Apps voor iPhone-docenten

De wereld zit tegenwoordig vol met Apps ofwel Applicaties. Of het nu voor je mobiele telefoon is of je iPad; het draait om Apps. Belangrijk ook voor Apple, die steeds meer aandeel probeert te bemachtigen in het onderwijs. Zie ook hun eigen onderwijs-pagina binnen de website. Goed om eens te kijken wat er vandaag de dag zoal te koop is voor de iPhone bezitters onder ons. Hieronder een paar aardige Apps om even eruit te lichten.

 

 

Vernier Video Phyics

Een prachtige App voor docenten natuurkunde waarmee je realtime een analyse kan uitvoeren van bewegingen. Hoe? Door via de App een betreffende beweging op te nemen via je iPhone. Iemand die rent, een auto die voorbij komt of je zoontje die voetbalt. Deze App zal de baan van de bal weergeven en grafieken laten zien van Y versus X als X- en Y-positie en snelheid als functie van de tijd.

 

Met deze App komen de iPhone en Bèta wel heel dicht bij elkaar. Hoe werkt  het?

•  Maak een nieuwe video met behulp van je iPhone-camera of kies een video van je bibliotheek.

•  Teken de positie van een object, frame voor frame.

•  Stel de schaal van de video in met behulp van een object van bekende grootte

•  Stel eventueel coördinatensysteem locatie en rotatie in.

•  Bekijk grafieken van het traject, en X / Y positie en snelheid

•  Export de gemarkeerde video naar Facebook of uw fotobibliotheek. Grafieken zijn toegevoegd aan video.

•  E-mail van de video en data voor verdere analyse in Vernier Logger Pro-software voor OSX en Windows

 

Blogs die ik heb geraadpleegd zijn zeer enthousiast over de App die overigens 1,59 euro kost.

 

Chemistry Quiz

Een andere App is die van Sat II Chemie Prep, waarmee verschillende onderwerpen rond chemie in de vorm van 250 relevante vragen de revue passeren. Allemaal in het Engels, maar vergelijkbaar met een echt examen. De App kost 1,59 euro en kun je uitbreiden met 3 proeven die ieder 0,15 euro kosten. De vragen kun je overigens ook gratis oefenen voor verschillende vakken. Check ook even deze link.

 

Star Walk 5

Wil je weten hoe alle planeten eruit zien en waar ze zich bevinden? Heel simpel eigenlijk met de Star Walk 5, waarmee je je iPhone tegen de sterrenhemel aanhoudt, waarna op het scherm de sterrenhemel verschijnt. Precies op dezelfde grootte als de sterren ook staan. Het is dus als het ware ook je compas, als je goed de sterren kent natuurlijk. In deze App zitten functies zoals het volgen van sterren of informatie over ruimtestations die voorbij komen. Een mooie en interessante App voor 2,39 euro.

 

Crayon Physics Deluxe

Tot slot nog een hele mooie waarvan ik al verschillende filmpjes op het internet voorbij zag komen zoals deze. Het is een bekend fenomeen maar nu ook goed op iPhone beschikbaar: een puzzelgame waarbij je inzicht en gevoel voor zwaartekracht wordt getest. Het doel van het spel is in elk level hetzelfde maar dan steeds moeilijker: zorg dat de bal naar de gele ster wordt gebracht, door deze op inventieve manieren te laten rollen. Soms een hele lastige en het duurt even voordat je de App helemaal onder de knie hebt. Want er zijn in totaal 50 levels. De App kost tegenwoordig 0,79 euro. Dus gewoon downloaden als je zit te wachten op de trein.

 

Er worden steeds meer educatieve Apps beschikbaar gesteld op het internet en in iTunes. Soms gratis, maar vaak voor ongeveer een euro. Leuk om ideeën op te doen voor de les of gewoon lekker als tijdsverdrijf.

 

Heeft u nog goede Apps voorbij zien komen de afgelopen maanden. Laat het ons weten en vertel wat er zo bijzonder aan is. Oja en check nog even de iPhone-club voor interessante, andere onderwijs Apps.

 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind en een volwassenen houden witte papieren longen vast

Onderwijsnieuws: Vapen en een extra debat

Het onderwijsnieuws van deze week: Tweede Kamer houdt extra debat over onderwijs en 14 kinderen en jongeren naar het ziekenhuis door vapen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.