Home » Wordfeud in de les

Wordfeud in de les

Bent u al aangestoken door het Wordfeud-virus? U zou dit verslavende Scrabble-spelletje voor op de smartphone in kunnen zetten in de les. Uw leerlingen spelen het spel waarschijnlijk al buiten het klaslokaal, dus succes gegarandeerd als u het in de les gebruikt. Het wedstrijd-element (wie heeft de meeste punten?) maakt ze fanatiek en ze leren bovendien hun woordenschat en spelling te verbeteren.

Wordfeud-woordenboek
Via de chatfunctie kunnen uw leerlingen debatteren over juiste en onjuiste woorden. Dat zal soms ook echt nodig zijn, want er is nogal wat kritiek op het woordenboek waar Wordfeud gebruik van maakt. Zo kan het gebeuren dat het woord ‘touw’ fout wordt gerekend, terwijl het woord ‘gres’ voor een driedubbele woordwaarde zorgt. Het feit blijft dat het leuk en leerzaam is om van de zeven letters op je ‘bordje’ een goed woord te maken.

 

Wordfeud-tips van Erno Mijland
Columnist van Onderwijsvanmorgen.nl, Erno Mijland, heeft op zijn eigen blog twee artikelen aan het verslavende spelletje gewijd. In deze artikelen geeft hij strategieën om de ander af te kunnen troeven en legt hij uit wat Wordfeud zo verslavend maakt. En hiermee kaart Erno een groot risico aan van het spelen van Wordfeud; het spel is zo verslavend dat niet alleen uw leerlingen, maar ook u het buiten het klaslokaal zult blijven spelen.

Ook voor moderne vreemde talen
U kunt de tip ook doorgeven aan uw collega’s van de moderne vreemde talen; er is ook een Franse en Engelse versie beschikbaar.

Laatste onderwijsnieuws

Een leerkracht leest een groepje kinderen voor

Taalontwikkeling van nieuwkomers

Praktische en effectieve tips om kinderen met Nederlands als tweede taal (NT2) te ondersteunen. Luisteren Luistervaardigheid vormt de basis voor taalverwerving. Veel NT2-leerlingen gaan door een ‘stille periode’ waarin ze nog niet actief spreken, maar wel veel leren door te luisteren. Ondersteun dit proces door duidelijk en rustig te spreken en visuele hulpmiddelen zoals afbeeldingen […]

Bekijk
Een houten poppetje met een lampje boven zijn hoofd

Column: Socrates op sneakers

Rowan is de klas uit gestuurd, maar weigert te vertrekken. Directeur Danny Weeda blikt terug op een knap staaltje omdenken.

Bekijk
Een groepje kinderen programmeert speelgoed.

Beleidsupdate: Subsidie Techkwadraat

Hoe zorgt het programma Techkwadraat voor meer technologieonderwijs? Dat lees je in deze beleidsupdate!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.