De iPhone is een populaire telefoon aan het worden. Maar de meeste mensen gebruiken de iPhone niet eens zozeer om te bellen, maar vooral vanwege de vele leuke applicaties (apps) die je erop kunt zetten. Een goede aanleiding om eens in het overweldigende aanbod te zoeken naar leuke én leerzame apps.
1. National Gallery (open in iTunes)
Met ster op 1, deze applicatie van de National Gallery in Londen. Een prachtige applicatie waarmee je een groot deel van de werken van dit museum op je iPhone kunt bekijken. Je kunt inzoomen, meer leren over bekende thema’s, achtergrondinformatie lezen en luisteren naar gesproken commentaar van experts. Voor wie geen iPhone heeft, is op de site van de National Gallery ook genoeg te vinden.
2. Wrts (Open in iTunes)
We schreven al eens eerder over deze applicatie waarmee je op verschillende manieren woordjes kunt leren. Toen specifiek voor scholieren in Voorburg, nu voor iedereen beschikbaar. Op wrts.nl is het programma ook zonder iPhone te gebruiken.
3. TED (Open in iTunes)
Ook over TED Talks schreven we al eens. TED geeft een overzicht van de meest inspirerende sprekers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Erg bekend is bijvoorbeeld het verhaal van Sir Ken Robinson over de toekomst van het onderwijs. De filmpjes waren al online te bekijken en te downloaden voor op je mp3 speler, en met deze app nu ook rechtstreeks op je iPhone.
4. Stanza (Open in iTunes)
Stanza verandert je iPhone in een e-reader. Het blijft raar om een boek niet van papier te lezen, maar Stanza maakt het wel erg aantrekkelijk. Je kunt je eigen e-books importeren, maar ook nieuwe e-books kopen en browsen door het gratis aanbod van 50.000 gratis klassiekers (Engelstalig). Van de applicatie is ook een desktop versie beschikbaar.
5. Geopedia (Open in iTunes)
Wikipedia kennen we natuurlijk allemaal. Geopedia combineert de bekende encyclopedie met de functie van de iPhone waarmee je locatie wordt bepaald. Op die manier krijg je met deze app alle Wikipedia artikelen die gaan over iets bij jou in de buurt. Vooral leuk onderweg, maar pas wel op voor uit de hand lopende data-verkeer kosten in het buitenland.